Mentalisering

Dyk dybere ned i mentalisering: Evnen til at føle og tænke klart

3-dags kursus
Dato: 11/03/2025
Adresse: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
Tidspunkt: Kursusdag kl. 9.00 – 16.00, Morgenmad fra kl. 08.30
NYT KURSUS

KR. 10.995,-

Pr. deltager ekskl. moms

Ved tilmelding accepterer du samtidigt vores handelsbetingelser & vilkår, som du kan finde her.

Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
11/03/2025
Kursusdag kl. 9.00 – 16.00, Morgenmad fra kl. 08.30

Kursusdatoer
11. marts 2025
12. marts 2025
13. marts 2025

Se kursusbeskrivelse her

Inkluderet
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.

Overnatning
I forbindelse med kurset er det muligt at overnatte på Hotel Odeon eller Hotel Odense til en favorabel pris. Booking af værelser og spørgsmål omkring pris skal rettes direkte til det enkelte hotel. Vejledning til booking af hotel og kontaktoplysninger kan du finde her.

Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.

Der udsendes elektronisk kursusbevis efter kursusdagen.

Mentalisering er ikke blot et buzzword, det er nøglen til dybere forståelse, stærkere empati og sundere relationer. Gå med os på en spændende 3-dages rejse, hvor vi udforsker mentaliseringens dybder og styrker dine evner til at forstå og styrke dine mentaliseringskompetencer i daglig praksis.

Hvad er Mentalisering?
Mentalisering er mere end blot en teori; det er en livsændrende evne til at forstå og tolke både egne og andres tanker og følelser. Udviklet af den anerkendte psykolog Peter Fonagy, er mentalisering en nøgle til at skabe meningsfulde og trivselsfremmende relationer. Der er siden 1991 opstået mange forståelser af mentalisering som kan bringe forvirring, men også bidrage til frugtbar refleksion. Vi vil se på mentalisering i et udviklingsperspektiv og inddrage de mange perspektiver på embodiment, der aktuelt diskuteres i mentaliserings teori, så vi kan inddrage betydninger for forståelser og praksis.

Hvad vil du lære?
I løbet af dette intensive 3-dages kursus vil Susan og Jesper guide dig gennem mentaliseringens komplekse verden med fokus på:

Dag 1: Mentaliseringens grundlag

  • Forståelse af mentalisering fra et udviklingspsykologisk perspektiv.
  • Identifikation af forskellige niveauer af mentalisering.
  • Sammenhængen mellem mentalisering og følelsesmæssig regulering.

Dag 2: Anvendelse af mentalisering i praksis

  • Mentalisering som værktøj til at styrke din selvagens
  • Case-studier og praktiske øvelser
  • Udvikling af mentaliseringskompetencer i professionel praksis

Dag 3: Mentalisering under pres og stress

  • Udforskning af, hvordan stress og pres påvirker vores evne til at mentalisere.
  • Stresshåndteringsværktøjer for at bevare klar tankegang.
  • Integration af mentalisering i din daglige praksis.

 

 

  • Dyk dybere ind i mentalisering, styrk din selvagens. Tilmeld dig vores 3-dages kursus i mentalisering, og lad os sammen forbedre din evne til at forstå og styrke dine mentaliseringskompetencer i den daglige praksis.
UNDERVISNINGSFORM
Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, videoklip, refleksion og diskussion.
MÅLGRUPPE
Kurset henvender sig til fx. psykologer, psykiatere, socialrådgivere, familiebehandlere og øvrige faggrupper, som indgår i tværfaglige teams på arbejdspladser, der varetager opgaver vedrørende voksne, forældre, kommende forældre og unge.

Undervisere

Jesper Birck

Psykolog

Psykolog og foredragsholder med ekspertise i blandt andet omsorgssvigt og traumer. Jesper Birck er autoriseret cand. psych., specialist i klinisk psykologi og psykoterapi. Til daglig beskæftiger han sig med supervision, psykologisk udredning, terapi og undervisning. Hans kliniske opgaver kredser primært om omsorgssvigt, belastningsreaktioner og traumer hos børn og unge. Tidligere har Jesper også arbejdet som psykolog ved PPR og ved Børne- og familierådgivning, arbejdet som krisepsykolog, og psykologfaglig leder i kommune, samt undervist på Aarhus Universitet. Jesper Birck er desuden certificeret i Bruce D. Perrys neurosequential model of therapeutics (NMT) hos Perrys Child Trauma Academy og neurosequential model network i Houston, ligesom han fungerer som underviser og supervisor her. Han har sammen med Susan Hart og Knud Hellborn udviklet Emotional Development Scale®

Susan Hart

Cand. Psych. PhD

Susan Hart er cand.psych., PhD., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Hun har været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på børnepsykiatrisk afdeling. Hun er i dag selvstændig psykolog og har i tidens løb superviseret forskellige faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier. Derudover holder hun mange kurser og foredrag over hele Skandinavien. Hun er forfatter til en lang række bøger omkring neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er oversat til flere sprog. Se mere på www.neuroaffect.dk.

Tilmeld arrangement

Kommende arrangementer