Psykoterapeut og socialpædagog

Marie Colding Ngounou

Marie Colding Ngounou

Psykoterapeut og socialpædagog

Mine kerneområder er:

Neuroaffektiv udviklingspsykologi
Børn & familier

Marie Colding Ngounou har en unik kombination af uddannelsesmæssig dybde og praktisk erfaring inden for psykoterapi. Som uddannet socialpædagog med en efteruddannelse fra PUC som psykoterapeut, har hun opnået certificering som en dygtig Theraplay behandler. Marie har dedikeret mange år til at hjælpe børn og familier, der står over for traume- og tilknytningsproblemer og har opbygget en rigdom af erfaring gennem sit arbejde på specialinstitutioner, børne- og ungekrisecentre samt daginstitutioner.

Marie Colding Ngounou har en livslang passion for at hjælpe børn og familier. Som en erfaren familiebehandler med års erfaring i Gentofte kommune og Borgercenter børn og unge på Amager, har hun opbygget en dyb forståelse for psykoterapeutisk behandling. I dag har Marie en succesfuld selvstændig praksis, hvor hun tilbyder terapi, familiebehandling, undervisning, Theraplay og supervision. Marie er en dedikeret holdleder, underviser og supervisor for fremtidens psykoterapeuter på PUC. Ligeledes brænder hun for at dele sin viden gennem neuroaffektive uddannelser hos Docenten. Her er hun en dygtig underviser på flere af Docentens kurser: NUSSA, et træningsprogram til børn mellem 3-12 år, og “Forældre på alle strenge”, et program udviklet til at styrke forældrekompetencer. Derudover underviser hun på Docentens indføringskursus, der er et tredages introduktionskursus i neuroaffektiv udviklingspsykologi og de neuroaffektive kompasser.

Desuden viser Marie sit engagement for børns velfærd som projektansvarlig for et børnehjemsprojekt i Uganda gennem sit frivillige arbejde for Verdens Børn. Hun har også undervist personalet på børnehjemmene om traumeforståelse, arousal regulering, berøringens betydning, leg, tilknytning og har arbejdet direkte med børnegrupper.

 

Uddannelse

2021

Uddannet Forældre på alle strenge træner og underviser

2021

Uddannet NUSSA træner og underviser

2021

Behandling af PTSD, traumefokuseret Kognitiv Adfærdsterapi, Traumeklinikken

2018 - 2020

Psykoterapeutisk uddannelse PUC

2017

Level one and two training DDP, Dyadic developmental practice, psychotherapy and parenting

2012 - 2015

Theraplay uddannelse

1996 - 1999

Hovedstadens pædagogseminarium og Svømmelæreruddannelse

Erhvervserfaring

2021 - nuværende

Underviser på diverse uddannelsesforløb og undervisningsdage

Docenten

2021 - nuværende

Holdleder, underviser og supervisor PUC (Psykoterapeutisk uddannelsescenter)

2017 - nuværende

Terapi og supervision/handledning

Egen praksis

2011 - 2022

Familiebehandler

BBU Amager

2007 - 2011

Børnehuset Regnskoven

København

2004 - 2007

Døgnkontakten (Krisecenter for børn og unge, rådgivning til forældre)

2003 - 2004

Familiekonsulent

Gentofte Kommune

Aktuelle kurser med Marie Colding Ngounou