Unge | Efteruddannelse | Interventionsmetoder | Børn

Modul 3 – Intervention gennem leg til børn, unge, forældre og familier

1-årig efteruddannelse
Dato: 29. - 30. november 2022
Adresse: Danhostel Kalundborg, Stadion Allé 54, 4000 Kalundborg
Tidspunkt: 29. november kl. 10-17 / 30. november kl. 9-16
Danhostel Kalundborg, Stadion Allé 54, 4000 Kalundborg
29/11/2022
29. november kl. 10-17 / 30. november kl. 9-16

Ca. 14 dage før modulstart udsendes velkomstmail med praktisk information.

I forbindelse med efteruddannelsen er det muligt at overnatte på Danhostel Kalundborg til en favorabel pris. Booking af værelser og spørgsmål omkring pris skal rettes direkte til Danhostel Kalundborg. Se kontaktoplysninger på deres hjemmeside ved at klikke her.

På tredje modul vil Marie Olsen-Kludt og Anne Larsen fokusere på udviklingsbaseret intervention med forældre, børn og unge.

Med inspiration fra bl.a. Theraplay, Sunshine Circles, NUSSA og Forældre på alle strenge vil de bl.a. introducere interventionstiltag, der kan støtte forældre-barn samspil gennem leg.

De vil igennem bl.a. videoeksempler vise, hvordan man gennem legeforløb er i stand til at udvikle traumatiserede børn og unges følelsesmæssige kompetencer og udvikle forældres samspilskompetencer med deres barn.

De vil også vise, hvordan man pædagogisk kan træne følelsesmæssige og sociale kompetencer i grupper. Undervisningen består af at inddrage deltagerne i aktiviteter, videoklip og dialog.

Ønsker du at forberede dig, vil det være en fordel at have læst:
De følsomme relationer.
Leg for sjov og alvor.
Inklusion, leg og empati: Kapitel 1, 2, 4, 5.
Neuroaffektiv psykoterapi med børn: Kapitel 5, 7, 8, 9.

Link til køb af bøgerne findes nederst på siden.

Undervisere

Marie Olsen-Kludt

Psykolog

Marie Olsen-Kludt er autoriseret psykolog og certificeret Theraplay terapeut, underviser samt supervisor og er en af de drivende kræfter bag Theraplay-behandlingens introduktion i Danmark. Oprindeligt er Marie uddannet skolelærer og har bred erfaring inden for skoleområdet også som psykolog i PPR. I dag arbejder hun med sårbare familier, børn, unge og voksne og superviserer fagpersoner.

Anne Larsen

Familie- og psykoterapeut (MPF)

Anne Larsen er uddannet socialpædagog, og har derudover en efteruddannelse som småbørnskonsulent. Hun er certificeret Theraplay-specialist og ICDP–vejleder. Hun har mange års erfaring i arbejde med børn og familier med tilknytnings- og relationsforstyrrelser og har i en årrække arbejdet med familiebehandling og plejefamilier. Anne har i dag selvstændig praksis med familiebehandlings- og Theraplayforløb, og hun arbejder desuden som supervisor, foredragsholder og underviser.

Undervisningsmateriale

Susan Hart(red.)

Neuroaffektiv Psykoterapi med børn

Neuroaffektiv udviklingspsykologi er en brobygning mellem den nyeste hjerneforskning, tilknytningsteori og udviklingspsykologi. Neuroaffektiv psykoterapi med børn omsætter teorien til det psykoterapeutiske arbejde med spædbørn, børn og familier og præsenterer en variation af metoder, som alle ...

Susan Hart(red.)

Inklusion, leg og empati

Inklusion, leg og empati er skrevet til lærere, pædagoger, psykologer og andre, der arbejder med børn, og som gerne vil etablere følelsesmæssigt modnende gruppefællesskaber med 4-12-årige børn. Bogens forfattere er fagpersoner fra mange steder i verden, som alle har støttet børns udviklings ...

Susan Hart, Dorte Rudi Andersen, Annie Jakobsen og Anne Larsen

Leg for sjov og alvor

Leg for sjov og alvor - et neuroaffektivt perspektiv formidler helt konkret, hvordan man gennem leg understøtter barnets følelsesmæssige, personlige og sociale udvikling. Med afsæt i praksiseksempler fra daginstitutionen viser forfatterne, hvorfor og hvordan leg har så stor betydning for den føl ...

Susan Hart

De følsomme relationer

Hvordan udvikler vi barnets følelsesmæssige, sociale og personlige kompetencer i relationen mellem pædagog og barn i daginstitutionsmiljøet? Neuroaffektiv udviklingspsykologi giver pædagoger og pædagogstuderende et landkort og nogle anvisninger til, hvordan man med afsæt i relationen kan ...

Brug rabatkoden DOCENTEN20 og få 20% rabat og fri fragt når du køber dine bøger på hansreitzel.dk

Tilbage til uddannelsen