Interventionsmetoder | Børn | Unge | Efteruddannelse

Modul 2 – Vurdering

1-årig efteruddannelse
Dato: 27.-28. september 2023
Adresse: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
Tidspunkt: 27. september 2023 kl. 10-17 / 28. september 2023 kl. 9-16
Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
27/09/2023
27. september 2023 kl. 10-17 / 28. september 2023 kl. 9-16

Ca. 14 dage før modulstart udsendes velkomstmail med praktisk information.

På andet modul præsenterer Natasja Petersen og Lisbeth Hedegaard forskellige metoder til at vurdere følelsesmæssige kompetencer, sårbarheder og finde nærmeste følelsesmæssige udviklingszone.

På modulet gennemgås den neuroaffektive caseanalyse og ’light’-versioner med inspiration fra den neuroaffektive analyse, den emotionelle mentaliseringsskala og Marschak Interaction Method (MIM), til at vurdere samspilskompetencer, præsenteres.

Disse vurderingsmetoder er alle strukturerede tilknytningsbaserede metoder til hvordan forældrene, den unge og barnets følelsesmæssige ressourcer/vanskeligheder kan udredes som grundlag for at udarbejde en interventionsplan.

Ønsker du at forberede dig, vil det være en fordel at have læst:
Barnet og dets relationelle miljø: Kapitel 1, 2, 3, 9, 10.

Link til køb af bogen findes nederst på siden.

 

Undervisere

Lisbeth Hedegaard

Psykolog

Lisbeth Hedegaard er autoriseret psykolog med lang erfaring i arbejdet med børn, unge og familier. Hun er ansat i Specialområde Børn og Unge, Region Midtjylland, hvor hun bl.a. har stået i spidsen for implementeringen af neuroaffektiv udviklingspsykologi som fagligt fundament i organisationen. Lisbeth varetager supervision og undervisning af personalegrupper på døgnområdet og er i den forbindelse særligt optaget af at omsætte den neuroaffektive teori til interventioner i pædagogisk praksis. Lisbeth har tidligere arbejdet som PPR psykolog og som familiebehandler i kommunalt regi. Hun er efteruddannet ved Metalog og har endvidere en supervisoruddannelse samt grunduddannelsen i Theraplay.

Natasja Petersen

Psykolog

Natasja er autoriseret psykolog med flere års erfaring indenfor familieområdet. Hun er ansat på et kommunalt familiebehandlingscenter, hvor hun bl.a. har beskæftiget sig med udarbejdelse af samspils- og forældrekompetenceundersøgelser, særligt i spæd- og småbørnsfamilier. I dag indgår hun i vejledning og supervision til skoler og dagtilbud og i behandlingsforløb med familier, hvor barnet/den unge har været udsat for overgreb. Natasja har tidligere arbejdet som PPR-psykolog og i Kræftens Bekæmpelse. Hun har en 1-årig uddannelse i neuroaffektiv udviklingspsykologi v. psykolog Susan Hart. Hun er desuden efteruddannet ved Metalog og er aktuelt i et traumefokuseret efteruddannelsesforløb v. psykolog Jesper Birck.

Undervisningsmateriale

Rikke Schwartz og Susan Hart(red.)

Barnet og dets relationelle miljø

Barnet og dets relationelle miljø er en bog om den børnepsykologiske undersøgelse ud fra en tilknytningsbaseret, udviklingspsykopatologisk og neuroaffektiv model. Bogens forfattere viser, hvordan denne teoretiske forankring kan guide psykologens metodiske overvejelser i undersøgelses ...

Brug rabatkoden DOCENTEN20 og få 20% rabat og fri fragt når du køber dine bøger på hansreitzel.dk

Tilbage til uddannelsen