Interventionsmetoder | Børn | Unge | Efteruddannelse

Modul 1 – Teori

1-årig efteruddannelse
Dato: 5.- 7. september 2022
Adresse: Danhostel Kalundborg, Stadion Allé 54, 4000 Kalundborg
Tidspunkt: 5.+ 6. september kl. 10-17 / 7. september kl. 9-16
Danhostel Kalundborg, Stadion Allé 54, 4000 Kalundborg
05/09/2022
5.+ 6. september kl. 10-17 / 7. september kl. 9-16

Ca. 14 dage før modulstart udsendes velkomstmail med praktisk information.

I forbindelse med efteruddannelsen er det muligt at overnatte på Danhostel Kalundborg til en favorabel pris. Booking af værelser og spørgsmål omkring pris skal rettes direkte til Danhostel Kalundborg. Se kontaktoplysninger på deres hjemmeside ved at klikke her.

På første modul vil Susan Hart fokusere på forståelsesrammen: Neuroaffektiv udviklingspsykologi.

På modulet fokuseres der på, hvordan mennesker igennem et endog meget plastisk centralnervesystem er i stand til at udvikle evne til selvregulering, empati og mentalisering, og hvilken betydning denne viden kan have i arbejdet med børn, unge og familier.

Dette modul giver en grundig gennemgang af de neuroaffektive kompasser, og hvordan de kan anvendes til at vurdere forskellige interventionsmuligheder og nuancering af behandlingstiltag ud fra forælderen, den unge eller barnets specifikke vanskeligheder. Udgangspunktet er her, hvordan intervention er afhængig af stimulering indenfor nærmeste udviklingszone uanset om det drejer sig om forælderen, den unge eller barnet.

Ønsker du at forberede dig, vil det være en fordel at have læst:
Kassette: Neuroaffektiv Udviklingspsykologi 1-3
Den neuroaffektive Billedbog
Den neuoaffektive Billedbog 2

Link til køb af bøgerne findes nederst på siden.

Undervisere

Susan Hart

Cand. Psych. PhD

Susan Hart er cand.psych., PhD., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Hun har været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på børnepsykiatrisk afdeling. Hun er i dag selvstændig psykolog og har i tidens løb superviseret forskellige faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier. Derudover holder hun mange kurser og foredrag over hele Skandinavien. Hun er forfatter til en lang række bøger omkring neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er oversat til flere sprog. Se mere på www.neuroaffect.dk.

Undervisningsmateriale

Marianne Bentzen og Susan Hart

Den neuroaffektive billedbog 2

Den neuroaffektive billedbog 2 giver i tekst og tegninger et overblik over den udvikling af identitet, samarbejdsfærdigheder og gruppetilhør, der finder sted i barndommen og ungdommen. Langt størstedelen af de input, hjernen får, er ubevidste og ordløse, og med illustrationerne håber forfat ...

Marianne Bentzen

Den neuroaffektive billedbog

Den neuroaffektive billedbog er en fagbog i tekst og billeder. Den giver en enkel og visuel introduktion til den grundlæggende udvikling i hjerne og personlighed, der danner grundlag for menneskets fortsatte udvikling livet igennem. Desuden præsenteres de neuroaffektive kompasser, der kan bruges ...

Susan Hart

Kassette: Neuroaffektiv udviklingspsykologi 1-3

Trilogien, Neuroaffektiv udviklingspsykologi, handler om, hvordan børn udvikler deres følelsesmæssige, personlighedsmæssige og sociale potentiale. Børn fødes med et enormt udviklingspotentiale, og for at kunne realisere dette potentiale har de brug for stimulation.

Brug rabatkoden DOCENTEN20 og få 20% rabat og fri fragt når du køber dine bøger på hansreitzel.dk

Tilbage til uddannelsen