Selvagens

Sådan arbejder du med udviklingen af selvagens gennem mentalisering

Bliv en dygtig karavanefører
Dato: 04/01/2023
Adresse: Comwell Holte, Kongevejen 495A, 2840 Holte
Tidspunkt: Alle kursusdage kl. 9.00 – 16.00 - Morgenmad fra kl. 08.30.

KR. 10.488,-

Pr. deltager ekskl. moms

Ved tilmelding accepterer du samtidigt vores handelsbetingelser & vilkår, som du kan finde her.

Comwell Holte, Kongevejen 495A, 2840 Holte
04/01/2023
Alle kursusdage kl. 9.00 – 16.00 - Morgenmad fra kl. 08.30.

INKLUDERET:
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.

Kursusdatoer:
4. januar 2023
5. januar 2023
6. januar 2023

Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.

Der udsendes elektronisk kursusbevis efter sidste kursusdag.

Baggrund for dagen

Selvagens betyder evnen til at bruge sig selv og sine personlige kompetencer som arbejdsredskab og til at føle og tænke klart i samspillet med andre mennesker. Uanset hvor mange metoder man får til at støtte et andet menneskes forandringsproces, skaber det ingen forandring, hvis den, der skal give støtten, ikke er i stand til at være ”på bølgelængde” med den anden. Vi vil derfor på dette kursus arbejde med din selvagens, det vil sige din og de øvrige deltageres evne til at indgå i udviklende samspil. Dette gøres gennem personlig udforskning af erfaringer og indre tilstande i nervesystemets hierarkiske organisering. Vi vil benytte den neuroaffektive kompaskuffert til denne personlige udforskning.

VIGTIGT: For at kunne deltage på vores kursus om selvagens er det forudsætning, at du som minimum har været på vores kursus “Indføring i neuroaffektiv udviklingspsykologi og de neuroaffektive kompasser”. Se kurset ved at klikke HER

Dagens indhold

Kursets indhold vil veksle mellem enkle teoretiske oplæg, øvelser i små grupper, erfaringsopsamling samt individuel supervision efter behov. På den første dag præsenteres de neuroaffektive kompasser, og vi anvender Den Neuroaffektive Kompaskuffert, som et praktisk redskab både til at genkende egne ressourcer og sårbarheder og til at udforske adfærd og følelsesliv hos et barn, en ung eller en voksen fra arbejdet. På den anden dag bruger vi Den Neuroaffektive Kompaskuffert til at udforske reaktionsmønstre i situationer, hvor man havde problemer med selvregulering eller ved at afstemme sig hensigtsmæssigt, og til at afdække de aktiviteter eller kontaktformer, der kan hjælpe en tilbage til regulerede tilstande. Tredje dag tilrettelægges ud fra deltagernes behov.

 

 

 

 

 

 

 

Udbytte af kurset

Vi vil arbejde med:

  • At undersøge personlige styrker og ressourcer ud fra de neuroaffektive kompasser.
  • At få klarhed over egne selvbeskyttelsesresponser ud fra de neuroaffektive kompasser.
  • At udforske situationer, hvor du havde svært ved din selvregulering eller ved at afstemme dig hensigtsmæssigt med andre.
  • At undersøge og kortlægge de ressourcer, der kan hjælpe dig tilbage til regulerede tilstande.
  • At træne empatisk identifikation med de børn, unge eller voksne, som du gerne vil støtte.
UNDERVISNINGSFORM
På kurset veksler undervisningen mellem teoretiske oplæg, diskussion, selvudviklingsøvelser og samspilsøvelser på tre niveauer af mental organisering. Kursusdagene starter med en kropslig mindfulness guiding. Derudover bliver der mulighed for korte supervisionsforløb af deltagernes cases med fokus på ens egen rolle i samspillet.
MÅLGRUPPE
Kurset retter sig mod alle, der i sit daglige arbejde har med mennesker at gøre, og som har lyst og mod til at se på sig selv og sin egen rolle i samspillet med andre, uanset om man er leder, psykolog, lærer, socialrådgiver, pædagog, familieterapeut, sundhedsplejerske eller psykoterapeut.

Undervisere

Susan Hart

Cand. Psych. PhD

Susan Hart er cand. psych., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Hun har været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på børnepsykiatrisk afdeling. Hun er i dag selvstændig psykolog og har i tidens løb superviseret forskellige faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier. Hun er forfatter til en lang række bøger omkring neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er oversat til flere sprog.

Materialekasser

Undervisningsmateriale

Brug rabatkoden DOCENTEN20 og få 20% rabat og fri fragt når du køber dine bøger på hansreitzel.dk

Tilmeld arrangement

Kommende arrangementer