Vurderingsmetode | Familie - Forældre | Unge

Så tal dog pænt for helvede

En formiddag om det gode læringsmiljø
Dato: 22/09/2022
Adresse: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
Tidspunkt: Kl. 09.00-12.00, Morgenmad fra kl. 08.30

KR. 1996,-

Pr. deltager ekskl. moms

Ved tilmelding accepterer du samtidigt vores handelsbetingelser & vilkår, som du kan finde her.

Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
22/09/2022
Kl. 09.00-12.00, Morgenmad fra kl. 08.30

Inkluderet

Prisen inkluderer morgenmad, kaffe og te.

Kursusdato

22. september 2022.

Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.

Baggrund for dagen

Når børn og unge mistrives og enten udviser uhensigtsmæssig adfærd eller psykisk sårbarhed, har fokus ændret sig fra, at barnet eller den unge opfattes som problemet til at barnets eller den unges symptomer viser hen til problemet – altså børn eller unge reagerer ud fra den kontekst, som de befinder sig i. Dette har medført en stigende bevidsthed om fagpersonens ansvar som rollemodel samt evne til at skabe støttende fællesskaber rundt om barnet eller den unge. Denne formiddag vil både give en forståelsesramme til at forstå barnet eller den unge ud fra det relationelle miljø og herigennem give en større indsigt, hvordan man som fagperson kan anvende denne viden i praksis.

Indhold og undervisere

Du kan glæde dig til denne halve temadag med Susan Hart og Rune Strøm. Susan Hart er psykolog og PhD og har skrevet mange fagbøger om udviklingspsykologi. Hun har netop deltaget i dokumentaren ’Smertens børn’ på TV2, hvor hun bl.a. belyste, hvordan læringsmiljøet og den enkelte lærer spiller en stor rolle for en klasses trivsel eller mistrivsel. Rune Strøm er socialpædagog og er forfatter til bogen ”Så tal dog pænt for helvede… Kommunikation og konflikthåndtering med børn og unge”. Han har tidligere deltaget som ekspert i ”Danskernes akademi” på DR2, hvor han gav anvisninger til samarbejdet mellem fagpersoner og forældre i skoleverdenen. De har begge i en årerække holdt foredrag, oplæg, kurser og efteruddannelser indenfor arbejdet med børn og unge. De vil sammen give deltagerne en teoretisk forståelsesramme såvel som praksisnære forslag til, hvordan man skaber konstruktive interaktioner og fællesskaber med børn og unge. Ud over fagligheden vil foredragsholderne sørge for, at det bliver en dag med sjov og alvor samt dagligdags genkendelige historier.

 

Dette får du med fra kurset

  • En forståelse af, hvordan stressfyldte situationer påvirker personligheden.
  • Praksisnære forslag til at skabe konstruktive interaktioner med børn og unge.
  • Øget bevidsthed om, hvordan fagpersonens stress påvirker børn og unge.
  • Metoder til at fastholde det dobbeltrettede fokus – også i stressfyldte situationer.
UNDERVISNINGSFORM
Oplæg fra Susan og Rune samt dialog imellem dem. Hverdagseksempler koblet til relevant teori, samt spørgsmål fra deltagerne.
MÅLGRUPPE
For alle der har en daglig kontakt til børn og unge samt kerer sig for deres udvikling og læring. For eksempel pædagoger, lærere, psykologer, medhjælpere, ledere og forældre.

Undervisere

Rune Strøm

Forfatter til bestselleren "SÅ TAL DOG PÆNT FOR HELVEDE"

Oprindeligt uddannet på Socialpædagogisk Seminarium, efterfølgende fungeret som AKT-vejleder, tillidsmand og som leder. Endvidere internationalt certificeret master mediator. Har i en årrække været blandt de mest efterspurgte foredragsholdere i Danmark indenfor emner som samarbejde, kommunikation, konflikt- og krisehåndtering.

Susan Hart

Cand. Psych. PhD

Susan Hart er cand. psych., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Hun har været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på børnepsykiatrisk afdeling. Hun er i dag selvstændig psykolog og har i tidens løb superviseret forskellige faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier. Hun er forfatter til en lang række bøger omkring neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er oversat til flere sprog.

Materialekasser

Undervisningsmateriale

Brug rabatkoden DOCENTEN20 og få 20% rabat og fri fragt når du køber dine bøger på hansreitzel.dk

Tilmeld arrangement

Kommende arrangementer