Mentalisering

Dyk ned i mentalisering: Evnen til at føle og tænke klart

Dato: 07/05/2024
Adresse: Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
Tidspunkt: Kursusdag kl. 9.00 – 16.00, Morgenmad fra kl. 08.30
NYT KURSUS

KR. 3.995,-

Pr. deltager ekskl. moms

Ved tilmelding accepterer du samtidigt vores handelsbetingelser & vilkår, som du kan finde her.

Mødecenter Odense, Buchwaldsgade 48, 5000 Odense C
07/05/2024
Kursusdag kl. 9.00 – 16.00, Morgenmad fra kl. 08.30

Inkluderet
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.

Se kursusbeskrivelse her

Overnatning
I forbindelse med kurset er det muligt at overnatte på Hotel Odeon eller Hotel Odense til en favorabel pris. Booking af værelser og spørgsmål omkring pris skal rettes direkte til det enkelte hotel. Vejledning til booking af hotel og kontaktoplysninger kan du finde her.

Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.

Der udsendes elektronisk kursusbevis efter kursusdagen.

Mentalisering er nøglen til bedre forståelse, empati og sunde relationer. Lad os udforske det sammen på vores spændende 1-dags kursus!

Hvad er Mentalisering?
Mentalisering er mere end bare et buzzword; det er en kraftfuld nøgle til forståelse af tanker og følelser – både vores egne og andres. Begrebet er udviklet af den anerkendte psykolog Peter Fonagy og er et moderne fagbegreb, der hjælper os med at forstå og føle med andre. Det giver os mulighed for at bygge stærke relationer og øger vores trivsel og samhørighed.

Hvad vil du lære?
På vores kursusdag vil Susan og Jesper introducere dig til mentaliseringsbegrebet ud fra en udviklingspsykologisk og emotionel forståelse. Vi vil udforske forskellige niveauer af mentalisering og forstå, hvordan vores evne til følelsesmæssig regulering er tæt knyttet til mentaliseringskompetence. Peter Fonagy påpeger, at mentaliseringsevnen er den sidst udviklede kapacitet i vores evolution, og den første, vi mister under pres og stress.

Tag med os på en rejse i mentaliseringsbegrebet, og få en fornemmelse af din egen og andres mentalisering.  Kursusdagen vil udstyre dig med værdifulde færdigheder til at forstå relationers kompleksitet og hvad der kan gå godt og galt i mødet med andre mennesker.

Tilmeld dig til denne spændende dag og begynd at tænke og føle klart med mentalisering!

Kursus højdepunkter

  • Dyk ned i mentalisering og dets mange lag.
  • Forstå forholdet mellem mentalisering og følelsesmæssig regulering.
  • Få konkretiseret udviklingsperspektivet i mentalisering
  • Opdag hvordan mentalisering kan skabe nye erfaringer ind i relationer.
UNDERVISNINGSFORM
Undervisningen veksler mellem teoretiske oplæg, videoklip, refleksion og diskussion.
MÅLGRUPPE
Kurset henvender sig til fx. psykologer, psykiatere, socialrådgivere, familiebehandlere og øvrige faggrupper, som indgår i tværfaglige teams på arbejdspladser, der varetager opgaver vedrørende voksne, forældre, kommende forældre og unge.

Undervisere

Jesper Birck

Psykolog

Psykolog og foredragsholder med ekspertise i blandt andet omsorgssvigt og traumer. Jesper Birck er autoriseret cand. psych., specialist i klinisk psykologi og psykoterapi. Til daglig beskæftiger han sig med supervision, psykologisk udredning, terapi og undervisning. Hans kliniske opgaver kredser primært om omsorgssvigt, belastningsreaktioner og traumer hos børn og unge. Tidligere har Jesper også arbejdet som psykolog ved PPR og ved Børne- og familierådgivning, arbejdet som krisepsykolog, og psykologfaglig leder i kommune, samt undervist på Aarhus Universitet. Jesper Birck er desuden certificeret i Bruce D. Perrys neurosequential model of therapeutics (NMT) hos Perrys Child Trauma Academy og neurosequential model network i Houston, ligesom han fungerer som underviser og supervisor her. Han har sammen med Susan Hart og Knud Hellborn udviklet Emotional Development Scale®

Susan Hart

Cand. Psych. PhD

Susan Hart er cand.psych., PhD., specialist og supervisor i børnepsykologi og specialist i psykoterapi. Hun har været leder af et kommunalt familiebehandlingscenter og arbejdet på børnepsykiatrisk afdeling. Hun er i dag selvstændig psykolog og har i tidens løb superviseret forskellige faggrupper, der arbejder med børn, voksne og familier. Derudover holder hun mange kurser og foredrag over hele Skandinavien. Hun er forfatter til en lang række bøger omkring neuroaffektiv udviklingspsykologi, som er oversat til flere sprog. Se mere på www.neuroaffect.dk.

Tilmeld arrangement

Kommende arrangementer