Selvagens

Sådan arbejder du med udviklingen af selvagens gennem mentalisering

Bliv en dygtig karavanefører
Dato: 23/05/2022
Adresse: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C
Tidspunkt: Alle kursusdage kl. 9.00 – 16.00 - Morgenmad fra kl. 08.30

KR. 7.488,-

Pr. deltager ekskl. moms

Arrangement afholdt

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Aarhus C
23/05/2022
Alle kursusdage kl. 9.00 – 16.00 - Morgenmad fra kl. 08.30

INKLUDERET
Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.

Kursusdatoer
23. maj 2022
24. maj 2022
25. maj 2022

Ca. 14 dage før kursusstart udsendes velkomstbrev med praktisk information.
Der udsendes elektronisk kursusbevis efter sidste kursusdag.

Baggrund for dagen

Selvagens betyder evnen til at bruge sig selv og sine personlige kompetencer som arbejdsredskab og til at føle og tænke klart i samspillet med andre mennesker. Uanset hvor mange metoder man får til at støtte et andet menneskes forandringsproces, skaber det ingen forandring, hvis den, der skal give støtten, ikke er i stand til at være ”på bølgelængde” med den anden. Vi vil derfor på dette kursus arbejde med din selvagens, det vil sige din og de øvrige deltageres evne til at indgå i udviklende samspil. Dette gøres gennem personlig udforskning af erfaringer og indre tilstande i nervesystemets hierarkiske organisering.

 

Dagens indhold

Kursets indhold vil veksle mellem enkle teoretiske oplæg, øvelser i små grupper, erfaringsopsamling samt individuel supervision efter behov. Hver dag begynder med en kort meditativ guidning. Den første dag præsenteres de neuroaffektive kompasser som et praktisk redskab både til at genkende egne ressourcer og sårbarheder og til at udforske adfærd og følelsesliv hos et barn, en ung eller en voksen fra arbejdet. Anden dag bruger vi kompasserne til at udforske reaktionsmønstre i situationer hvor man havde problemer med selvregulering eller ved at afstemme sig hensigtsmæssigt, og til at afdække de aktiviteter eller kontaktformer, der kan hjælpe en tilbage til regulerede tilstande. Tredje dag tilrettelægges ud fra deltagernes behov.

Udbytte af kurset

Vi vil arbejde med:

  • At undersøge personlige styrker og ressourcer ud fra de neuroaffektive kompasser
  • At få klarhed over egne selvbeskyttelsesresponser ud fra de neuroaffektive kompasser
  • At udforske situationer, hvor du havde svært ved din selvregulering eller ved at afstemme dig hensigtsmæssigt med andre.
  • At undersøge og kortlægge de ressourcer, der kan hjælpe dig tilbage til regulerede tilstande
  • At træne empatisk identifikation med de børn, unge eller voksne, som du gerne vil støtte
UNDERVISNINGSFORM
På kurset veksler undervisningen mellem teoretiske oplæg, diskussion, selvudviklingsøvelser og samspilsøvelser på tre niveauer af mental organisering. Kursusdagene starter med en kropslig mindfulness guiding. Derudover bliver der mulighed for korte supervisionsforløb af deltagernes cases med fokus på ens egen rolle i samspillet.
MÅLGRUPPE
Kurset retter sig mod alle, der i sit daglige arbejde har med mennesker at gøre, og som har lyst og mod til at se på sig selv og sin egen rolle i samspillet med andre, uanset om man er leder, psykolog, lærer, socialrådgiver, pædagog, familieterapeut, sundhedsplejerske eller psykoterapeut.

Undervisere

Marianne Bentzen

Psykoterapeut MPF

Marianne Bentzen er psykoterapeut MPF. Siden 1982 har Marianne ledet professionelle psykoterapeutiske efter- og videreuddannelser i Europa og Nordamerika. Hun udvikler især den praktiske anvendelse af neuroaffektiv teori gennem kropsorienterede, relationelle, meditative og systemcentrerede metoder. Marianne har forfattet adskillige artikler og bøger om neuroaffektive perspektiver, som er oversat til flere sprog.

Kommende arrangementer