Konference


Børn og unge i udvikling - Forårskonference 2022

Forårskonference

Konferencen om børn og unge i udvikling er for dig, der beskæftiger dig med børn og unge og brænder for, hvordan vi kan sikre deres udvikling og trivsel i dagligdagen. Konferencen fokuserer på relevante temaer, så du kan bidrage til at give børn og unge et godt, trygt og meningsfuldt liv.

På konferencen får du den nyeste viden, som kan løfte dig og din faglighed i hverdagen. Glæd dig til at høre nogle af Danmarks mest markante, kompetente og vidende oplægsholdere komme med deres på bud børn og unges udvikling og trivsel.

Vi har i år inviteret Aydin Soei, Louis Klinge, Noemi Katznelson og Özlem Zekic med Susan Hart og Rune Strøm som konferenceledere.

Centrale temaer

· Radikalisering, bandefællesskaber og hvordan vi kan undgå det.
· Redskaber, der skaber engagement, glæde og positive forandringer i skolehverdagen.
· Fra ungdommens polarisering til inklusion.
· Ud af minoritetens skygge gennem brobygning og dialog..

Oplægsholderne

Aydin Soei
Aydin Soei er kandidat i sociologi fra Syddansk Universitet med speciale i udsatte unge, medborgerskab, social mobilitet og risikofaktorer i forhold til kriminalitet og unge på kanten. Han har forfattet fire bøger om unge i udsatte boligområder; heriblandt bøgerne "Skyld – historien bag mordet på Antonio Curra" og "Vrede unge mænd – optøjer og kampen om anerkendelse i et nyt Danmark”. Her introducerede Aydin Soei begrebet modborgerskab, der i stigende grad bliver indskrevet i kommunale handleplaner og indgår i den offentlige debat om kriminalitetstruede unge fra udsatte områder.

Louise Klinge
Lousie er cand.mag. i dansk og filosofi og har i en årrække arbejdet som lærer og støttelærer på alle klassetrin på både folke- og friskolerområdet og også på en erhvervsuddannelse. I 2016 forsvarede hun sin ph.d. om læreres relationskompetence i samarbejde med Københavns Universitet og Professionshøjskolen Metropol. Her udviklede hun et professionelt sprog om relationen mellem lærer og elever og hvad der skal til, for at lærere agerer relationskompetent.

Noemi Katznelson
Noemi Katznelson er cand.mag. i pædagogik og historie og har en ph.d. grad i uddannelsesforskning. Noemi er leder af Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, og hendes nøglekompetencer er: Ungdom, ungdomskultur, uddannelse, udskoling, overgang til ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser, udsatte unge, vejledning og motivation. Hun modtog i 2013 Mads Rasmussens Mindstepris for sin forskningsindsats med at skabe fokus og forståelse for erhvervsuddannelsernes værdi for samfundet. Hun har udgivet en lang række artikler og bøger inden for ungdomskultur og uddannelsesforskning.

Özlem Cekic
Özlem Cekic er en eftertragtet foredragsholder og har holdt TED-Talks på den store scene i New York. Med afsæt i sine personlige og professionelle erfaringer som debattør, tidligere politiker og sygeplejerske leverer Özlem Cekic skarpe budskaber, der giver mulighed for refleksion. Hun blev valgt ind i Dansk Sygeplejeråds bestyrelse, og har siden været folketingspolitiker. I dag er hun generalsekretær for Foreningen Brobyggerne – Center for dialogkaffe. Hun er forfatter til flere bøger, bl.a. en bog om brobygning og til selvbiografien ”Fra Føtex til Folketinget” – en historie om at komme fra en arbejderfamilie og ende i magtens centrum. Siden 2018 har hun været med i regeringens opdragelsespanel, som skal kortlægge forskning, indsamle viden og skabe debat om børneopdragelse.

Kr. 2.995,-

Pr. deltager
Eks. moms

Program

Kl. 08.30-09.00
Morgenmad
Kl. 09.00-09.15
Velkommen
v/ Susan Hart og Rune Strøm
Kl. 09.15-10.30
Unge på kanten – om radikalisering, bandefællesskaber, integration og antiskolekultur.
v/ Aydin Soei
Kl. 10.30-10.45
Formiddagspause
Kl. 10.45-12.00
Redskaber der skaber engagement, glæde og positive forandringer i skolehverdagen.
v/ Louise Klinge
Kl. 12.00-13.00
Frokost
Kl. 13.00-14.15
På kanten af samfundet - om ungdommens polarisering - er inklusion vejen frem?
v/ Noemi Katznelson
Kl. 14.15-14.35
Eftermiddagspause
Kl. 14.35-15.50
Brobygning med dialogkaffe – Fra minoritet til majoritet
v/ Özlem Cekic
Kl. 15.50-16.00
Tak for i dag
v/ Susan Hart og Rune Strøm

Pris & Information

Inkluderet:

Prisen inkluderer morgenmad, frokost, kaffe og te samt eftermiddagskage.


Betaling,- og afbestilllingsregler

Når du tilmelder dig fremsendes faktura, hvoraf betalingsfristen fremgår. Til offentlige kunder faktureres elektronisk via EAN nummer. Indtil 8 uger før kursusafholdelse kan kurset frameldes uden omkostninger. Afbestilling fra 8 uger og til 4 uger før kursets afholdelse medfører et frameldingsgebyr på 1.000 kr eks. moms. Afbestilling fra 4 uger før og til kursets afholdelse udgør frameldingsgebyret den fulde kursusbetaling. Du er altid velkommen til at tilbyde kursuspladsen til en kollega uden udgift for dig.. Hvis samme kommune eller privat arbejdsgiver tilmelder mere end 9 personer gives der 10 % rabat. Ønsker du at afmelde dig kurset/efteruddannelsen, skal det gøres til mail: docenten@docenten.dk

Tid & Sted

Mødecenter Odense

3. Maj 2022

 kl. 9.00 – 16.00
(Morgenmad kl. 8.30 – 9.00)

Tilmeld til Arrangement

Flere arrangementer